dm TEK ZA ŽENSKE

Splošni pogoji

Splošni pogoji veljajo od 1. 1. 2024 naprej za prijavo na 18. dm tek za ženske. Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev.

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine dm tek za ženske so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine.

Dostopnost informacij in definicije pojmov

Ponudnik / upravljalec spletne strani in organizator dogodka dm tek za ženske je dm drogerie markt d.o.o., Litostrojska cesta 48, 1000 Ljubljana.

Posrednik pri prodaji vstopnic dm tek za ženske je Pristop d.o.o, Vilharjeva cesta 36, 1000 Ljubljana.

Ponudnik, dm drogerie markt d.o.o., Litostrojska cesta 48, 1000 Ljubljana se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

 5. pogoje izvršitve storitve (način, kraj in termin prevzema startnih številk),

 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davek,

 7. časovno veljavnost ponudbe.

Prijava

Spletna prijava na dogodek 18. dm tek za ženske je mogoča od 19. 3. 2024 do 18. 5. 2024 do 12. ure. Po uspešno opravljeni prijavi, prejme kupec še isti dan na svoj elektronski naslov potrdilo o prijavi. Pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja, kjer je dostopna vsak delovni dan med 9. in 16. uro.

Skupinske prijave trajajo od 19. 3. 2024 do 12. 5. 2024.

Načini plačila

Ponudnik/posrednik omogoča način plačila s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Maestro, Visa) ob nakupu na spletu. Ob plačilu v dm prodajalni je možno tudi gotovinsko plačilo. Ob nakupu karte v dm prodajalni ni možno zbirati active beauty točk. Možno je tudi plačilo po predračunu z nakazilom na transakcijski račun.

Cene

Cene startnine znašajo:

 • V PREDPRODAJI od 19. 3. 2024 do vključno 23. 4. 2024 - 26,00 EUR Z DDV,

 • V REDNI PRODAJI od 24. 4. 2024 do vključno 10. 5. 2024 - 35,00 EUR Z DDV,

 • ZADNJA CENA od 11. 5. 2024 do 18. 5. 2024 do 12. ure 39,00 EUR Z DDV.

Redna cena in zadnja cena veljata za vse tiste, ki se prijavijo bodisi do vključno 23. 4. oz. 10. 5., in do teh datumov tudi poravnajo plačilo.

Prijave so od 19. 3. 2024 možne preko spleta na www.tekzazenske.si in v dm prodajalnah po vsej Sloveniji.

Vse cene vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje prijave in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik/posrednik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom/posrednikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik/posrednik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s statusom potrjenega naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika/posrednika, kot za kupca.

Reklamacije in odstop od nakupa

Vse reklamacije in odstope od pogodb obravnava oddelek za reklamacije prijava@tekzazenske.si vsak delovnik med 9. in 16. uro. Zaradi zaščite podatkov in uporabniških profilov za veljavne pritožbe ali reklamacije štejejo zgolj tiste, ki so podane pisno na prijava@tekzazenske.si ali poslane na naslov posrednika upravljavca spletne strani, to je podjetje Pristop d.o.o, Vilharjeva cesta 36, 1000 Ljubljana, ki v imenu ponudnika dm drogerie markt d.o.o. nastopa kot posrednik pri prodaji vstopnic.

V skladu z 12. točko 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku. Glede na navedeno zakonsko izjemo, v skladu s katero potrošnik nima pravice do odstopa od nakupa vstopnic, so vse prijavnine na dm tek obvezujoče. Prijavnine na dm tek, ki je bila kupljena preko spletne strani https://prijava.tekzazenske.si. ni mogoče vrniti in zanjo zahtevati vračila denarja. V primeru odpovedi dogodka ali spremembe datuma dogodka je za urejanje nastale situacije in vračilo denarja v vseh primerih odgovoren posrednik pri prodaji vstopnic Pristop d.o.o. (velja za prijavnine kupljene in plačane preko spletne strani tekzazenske.si).

Ob nastanku navedenih okoliščin bo posrednik Pristop d.o.o. prijavljene tekačice v najkrajšem možnem času obvestil o kontaktnih podatkih organizatorja in o vračilu denarja. Denar se vrne na račun prijavljene osebe izključno v obliki dobropisa na plačilno kartico, ki jo je uporabil za nakup.

Posrednik Pristop d.o.o. je odgovoren za povračilo denarja za kupljene prijavnine v predpisanem zakonskem roku.

V primeru izgubljenega potrdila naj kupec piše na prijava@tekzazenske.si, priloži naj skeniran osebni dokument, organizator dogodka Pristop d.o.o. pa bo v roku 5 delovnih dni preveril status plačila in v primeru uspešne prijave na dogodek, poslal potrdilo po mailu.

Reklamacije rešujeta kupec prijavnine in podjetje Pristop d.o.o., in sicer v reklamacijskem roku, ki je osem (8) dni od prejema pisne pritožbe s strani pritožnika. V tem roku je podjetje Pristop d.o.o. kot posrednik pri prodaji vstopnic dolžno pritožniku posredovati pisni ali ustni odgovor na posredovano pritožbo.

Kupoprodajna pogodba

Uporabniku, ki se prijavi na dogodek dm tek za ženske, izdamo račun v elektronski obliki, ki bo poslan kot priponka v potrditvenem mailu. Kupoprodajna pogodba v obliki spletnega naročila je v elektronski obliki shranjena na našem strežniku.

Kupoprodajna pogodba med nami in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko potrdimo naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za nas kot za uporabnika (kupca).

Če prijava ni bila oddana s strani osebe, ki je navedena na podatkih bomo to smatrali, kot zlorabo osebnih podatkov in bomo predali zadevo organom pregona. Ob tem se bodo predali vsi podatki vključno z IP številko računalnika s katerega je bilo naročilo opravljeno.

Komunikacija

Ponudnik/posrednik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če se uporabnik s tem izrecno strinja.

Postopek nakupa

Z oddajo prijave kupec potrjuje, da se strinja s splošnimi pogoji. Vstopna stran prijav je na spletnem mestu https://prijava.tekzazenske.si. Plačilo se opravi preko sistema Saferpay, podatkov o transakcijah ne hranimo na naših strežnikih, temveč na strežnikih posrednika, hranimo pa podatke o prijavah.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe uspešne realizacije dogodka dm tek za ženske in ostalo nujno potrebno komunikacijo (potrditev prijave). Podatki se zbirajo od vseh tekačic, ki se prijavijo preko spleta, ne glede na izbran način plačila.

Prav tako ponudnik kot upravljavec in obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo subjektom v tretje države.

Dostop do podatkov in obdelavo podatkov bodo izvajali tudi ponudniki storitev, ki delujejo kot naši obdelovalci osebnih podatkov. Dostop do podatkov in obdelavo podatkov bodo tako izvajale naslednje pravne osebe:

• Pristop d.o.o. bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe uspešne prijave na dogodek in izstavitev računa,

• Timing Ljubljana bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe beleženja in objave rezultatov teka. Rezultati bodo vidni na njihovi spletni strani (www.timingljubljana.si) in na spletni strani teka za ženske še 36 mesecev po zaključku dogodka dm tek za ženske. Poleg objave rezultatov na spletu, pa bodo le-ti objavljeni tudi takoj po teku na prizorišču dogodka,

• Renderspace d.o.o. bo osebne podatke uporabil izključno za namen pošiljanja e-obvestil posameznikom, ki so v to izrecno privolili oziroma posameznikom, ki so za to izrazili zanimanje.

• Renderspace d.o.o. je vzdrževalec spletne strani in ima dostop do podatkov.

Posameznikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

Ponudnik bo v roku pet (5) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Ljubljani.

Za reševanje reklamacij nas kontaktirajte na naš elektronski naslov prijava@tekzazenske.si ali pa se na nas obrnite neposredno na tel.: 01 2391 254.

Splošna določila
 • Izbira velikosti majice majice na prijavnici je zavezujoča in je po prijavi ne bo mogoče spremeniti.

 • Prevzem startnih paketov (startna številka, majica ter darilna vrečka) bo mogoč le v času uradnih prevzemov, in sicer: 17. ali 18. maja 2024 v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana). Supernova Šiška (Ljubljana), Europark (Maribor), City Center (Celje), Supernova Kranj (Kranj), Supernova Nova Gorica (Nova Gorica), Supernova Novo mesto (Novo mesto), Supernova Mercator (Koper).

 • Prevzemi vrečk in majic po končanem dogodku niso mogoči.

 • Število prijav na Oskarjev tek je omejeno na 3000 mest.

Izjava prijavljene tekačice oz. tekača

Z zaključeno prijavo potrjujem, da so vsi podatki v prijavnem obrazcu resnični. Izjavljam, da sem zdrava in kondicijsko pripravljena za tekmovanje. Upoštevala bom vsa navodila organizatorja v zvezi z varnostjo in pravili tekmovanja (obvezna uporaba majice organizatorja in čipov, ki jih zagotovi organizator).Tekmovala bom na lastno odgovornost. Seznanjena sem z nevarnostmi in tveganji, do katerih lahko pride med tekmovanjem, in izjavljam, da v primeru kakršne koli škode, ki bi jo utrpela v zvezi z udeležbo na tej prireditvi, ne bom tožila ali zahtevala nadomestila od organizatorja. Seznanjena sem, da organizator ni odgovoren za kakršno koli izgubo, materialno škodo, druge zahtevke, izdatke ali stroške, ki bi nastali v zvezi z mojim sodelovanjem na prireditvi.

Prodajalec oz. ponudnik / upravljalec spletne prodaje kart za tek za ženske

dm drogerie markt d.o.o..

Litostrojska cesta 48

1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: +386 1 5135 800

e-mail: prijava@tekzazenske.si

https://www.tekzazenske.si/

Osnovni podatki:

Davčna št.: SI 14523833

Matična št.: 5606454000

Družba je registrirana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, z vložno št. 11834200


V Ljubljani, dne 1. 2. 2024